Glasisolatie

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Subsidie
Leestijd:
6
min.

Subsidies voor Isolatieglas: Bespaar Energie en Geld

Glazen gebouw met veel ramen
Glazen gebouw met veel ramen

Wanneer krijg je subsidie op glas?

Overweeg je om isolatieglas, ook bekend als dubbel glas, te installeren om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken? Dan is het goed om te weten dat je mogelijk in aanmerking komt voor subsidies. Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten die aan elkaar zijn verbonden, met een tussenruimte gevuld met gas of lucht. Dit zorgt voor een isolerende laag, waardoor warmteverlies wordt beperkt en er minder kou via je ramen naar binnenkomt. Hierdoor creëer je een aangenamere leefomgeving en bespaar je op energiekosten.

Een belangrijke landelijke subsidie waar jij mogelijk gebruik van kunt maken, is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hoewel deze subsidie oorspronkelijk gericht is op duurzame verwarmingsinstallaties, is het mogelijk dat isolatieglas ook wordt opgenomen als onderdeel van een bredere renovatie.

Voor zakelijke gebruikers zoals VvE's, woonverenigingen en wooncoöperaties is er de SVVE-subsidie, voorheen bekend als de SEEH-subsidie. Met deze subsidie kunnen isolatiemaatregelen worden genomen voor gebouwen die in eigen bezit zijn. Indien je meerdere gebouwen heeft, kan je per gebouw subsidie aanvragen. Vanaf januari 2023 is het ook mogelijk voor zakelijke gebruikers om subsidie aan te vragen voor slechts één isolatiemaatregel.

Het is belangrijk om te weten dat als je momenteel enkel of dubbel glas heeft en je triple glas wilt laten plaatsen, je waarschijnlijk ook je kozijnen moet vervangen. Dit komt doordat triple glas vaak niet in bestaande kozijnen past. Het vervangen van de kozijnen brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Daarom raden wij meestal HR++ glas aan als alternatief.

Een overzicht van de beschikbare subsidies omtrent glasisolatie.

Welk glas komt in aanmerking voor subsidie?

HR++ glas en triple glas komen in aanmerking voor subsidie. Om van de subsidie te kunnen profiteren, kan je HR++ glas combineren met isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloer- of bodemisolatie, en bij glas geplaatst ná april 2022: een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. De subsidiebedragen variëren afhankelijk van het aantal maatregelen dat je neemt. Bij twee isolatiemaatregelen of meer wordt tot 30% van de kosten vergoed, terwijl bij één isolatiemaatregel een lager percentage wordt vergoed. Het is belangrijk om te benadrukken dat bij de keuze voor triple glas meestal ook nieuwe kozijnen nodig zijn.

Wat is het beste isolatieglas?

Voor bestaande kozijnen is HR++ glas de beste keuze. Hoewel triple glas nog iets betere isolatie biedt, vereist dit ook het vervangen van de kozijnen. Als je alleen glas wilt vervangen en je kozijnen nog in goede staat verkeren, hoef je in principe alleen het glas te vervangen. Kies daarbij voor glas met de hoogste isolatiewaarde.  Het is zonde om voor een lagere isolatiewaarde te kiezen, omdat je met HR++ glas veel meer energie bespaart dan met 'gewoon' (ouderwets) dubbel glas. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de kosten, want HR++ glas is qua prijs vergelijkbaar met ouderwets dubbel glas.

Daarnaast is er ook vacuümglas, een type dubbel glas dat uitstekend isoleert. Dit glas is echter wel duurder dan HR++ glas. Toch kan het een goede oplossing zijn, bijvoorbeeld voor monumentale panden of smalle kozijnen waar andere glassoorten minder geschikt zijn.

Bij het vervangen van het glas is het belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van de isolatiewaarde, de staat van je kozijnen en de specifieke behoeften van jouw woning. Wil je meer informatie en advies op maat? Neem dan contact met ons op bij OranjeDuurzaam. Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden en je te helpen de beste keuze te maken voor isolatieglas dat perfect past bij jouw situatie. Wacht niet langer en investeer in energiebesparing en comfort met hoogwaardig isolatieglas van OranjeDuurzaam!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Hoeveel subsidie krijg je op HR ++ glas?

Door in een gemiddelde hoekwoning alle ramen (met een oppervlakte van 22 vierkante meter en dubbel glas) te vervangen door HR++ glas, kun je een besparing realiseren van 70 m3 gas per jaar. Dit komt neer op ongeveer 80-210 euro per jaar, afhankelijk van de energieprijs. Als je voorheen enkel glas had, zou je zelfs kunnen besparen oplopend tot 310-770 euro per jaar. Naast de kostenbesparing heeft isolatieglas ook een positief effect op je CO2-uitstoot.

Wat zijn de voorwaarde en hoeveel m2 voor het krijgen van subsidie voor isolatieglas?

Om gebruik te kunnen maken van de subsidie voor isolatieglas, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal voorwaarden. Allereerst geldt er een minimale oppervlakte van 8 m2 en een maximum oppervlakte van 45 m2 voor de subsidieregeling.

Het is van belang om de maatregelen binnen de bestaande thermische schil van je woning uit te laten voeren. Dit betekent dat je geen subsidie krijgt voor isolatieglas bij aan- of nieuwbouw aan je woning.

Voor de uitvoering van de maatregelen moet je een glaszetter- of bouwinstallatiebedrijf in te schakelen. Het is niet toegestaan om de uitvoering zelf te doen en dan subsidie aan te vragen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet je de aanvraag uiterlijk 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel in te dienen.

Let op: als je eerder al een andere subsidie hebt ontvangen voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en), heb je geen recht meer op deze specifieke subsidie.

Bovendien moet de woning jouw eigendom en hoofdverblijf te zijn, of wordt het jouw hoofdverblijf na de renovatie.

Het is belangrijk om te weten dat je de subsidie aanvraagt nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Zorg er dus voor dat je de benodigde stappen volgt en de aanvraag tijdig indient om van de subsidie te kunnen profiteren.

Wanneer is het mogelijk om de subsidie aan te vragen voor isolatieglas?

De subsidieaanvraag voor woningeigenaren via de ISDE-regeling is beschikbaar vanaf 2 april 2022. Om het maximale subsidiebedrag te ontvangen, is het belangrijk dat je isolatieglas combineert met een andere maatregel. Deze andere maatregel kan bijvoorbeeld een ander type isolatiemaatregel zijn, of je kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Is het het geld waard om mijn glas te vervangen voor isolerend glas?

Absoluut!

Allereerst zorgt het vervangen van je glas door isolerend glas voor aanzienlijk meer comfort in je huis. Je zult merken dat de temperatuur beter gereguleerd wordt, waardoor het in de winter lekker warm blijft en in de zomer koeler. Geen koude tocht meer bij de ramen en geen onaangename warmte die naar binnen straalt. Je creëert een aangename en fijne omgeving waarin je optimaal kunt genieten.

Daarnaast zal je isolerend glas ook een positieve invloed hebben op je energierekening. Door de verbeterde isolatie blijft de warmte in je huis behouden, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit betekent dat je flink kunt besparen op je energiekosten, maand na maand. Het is een slimme en duurzame keuze die je portemonnee zal waarderen.

Niet alleen profiteer je van financiële besparingen, maar je draagt ook bij aan een groenere toekomst. Isolerend glas zorgt namelijk voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Door minder energie te verbruiken, verminder je je ecologische voetafdruk en lever je een waardevolle bijdrage aan het milieu.

Bij OranjeDuurzaam begrijpen we hoe belangrijk het is om comfortabel te wonen, geld te besparen en duurzaamheid na te streven. Daarom bieden onze partners uitsluitend hoogwaardig isolerend glas aan dat aan al je wensen voldoet. Ons team van professionals staat klaar om je te begeleiden en je een offerte op maat te bieden. Wacht niet langer en zet vandaag nog de stap naar een beter huis!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vrijblijvende offerte ontvangen