EPS isolatie word gebruikt voor isolatie in situaties waar het belangrijk is om een lichtgewicht, veerkrachtig en waterbestendig isolatiemateriaal te hebben. Perfect voor de vloer.
Houd je woning warm en vochtvrij met EPS isolatie. Het is cruciaal dat je je woning isoleert om warmte binnen te houden en vocht buiten de deur te houden. Ongeïsoleerde vloeren en muren laten koude lucht gemakkelijk binnen. Isoleer je vloer met EPS parels en pak dit probleem aan.
Isoleren met EPS parels biedt voor je vloerisolatie veel voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo zijn de parels bewezen effectief en bovendien duurzaam. Een belangrijke reden waarom veel mensen kiezen voor EPS parels is doordat dit materiaal dampdoorlatende eigenschappen heeft. Opgenomen vocht kan zo toch ontsnappen, waardoor vochtproblemen voorkomen kunnen worden. Doordat de EPS parels vochtbestendig zijn, zullen deze ook schimmels en rottende plekken tegengaan. Dit verbetert het klimaat in huis en het wooncomfort.
Er zijn verschillende redenen om voor EPS te kiezen. Het product heeft veel toepassingen en verschillende voordelen voor je woonplezier.
EPS heeft een goede isolatiewaarde, wat resulteert in een effectieve reductie van warmteverlies en verbeterde energie-efficiëntie van een gebouw.
EPS is een veerkrachtig materiaal dat niet snel inzakt of zijn vorm verliest, waardoor het een lange levensduur heeft. Het is bestand tegen schimmel en rot, en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende de levensduur van het gebouw.
EPS is waterafstotend en bestand tegen vocht, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar vocht een probleem kan vormen, zoals kruipruimtes, funderingen en platte daken.
EPS isolatie is over het algemeen goedkoper dan veel andere isolatiematerialen, terwijl het nog steeds concurrerende isolatiewaarden biedt. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor veel bouw- en renovatieprojecten.
De isolatieprestatie van een materiaal wordt weergegeven door de lambdawaarde. Een lagere lambdawaarde duidt op een betere isolatiecapaciteit. De lambdawaarde van EPS-parels varieert tussen 0,033 en 0,042 W/mK, wat wijst op een uitstekend thermisch isolatievermogen. Bovendien zijn ze zeer duurzaam, wat betekent dat ze lang meegaan zonder verlies van isolerende eigenschappen.
Let op, er zijn EPS-parels met uiteenlopende isolatiewaarden (HR, HR+ en HR++). HR++ parels bieden de beste warmte-isolatie. Het verschil is ook zichtbaar in de kleur. Witte EPS-parels isoleren het minst, terwijl zwarte parels geïmpregneerd zijn met grafiet (grafietparels) en een hogere isolatiewaarde hebben.
Door te isoleren met EPS bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.
Door je vloer te isoleren met EPS parels, houd je de koude lucht buiten en de warmte binnen. Dit leidt tot een comfortabeler binnenklimaat en een aanzienlijke vermindering van je energieverbruik. Daarnaast zijn EPS parels waterafstotend en schimmelbestendig, wat bijdraagt aan een gezonder leefmilieu in je woning.
Nee, er zijn geen bekende gezondheidsrisico's verbonden aan het gebruik van EPS parels. Het materiaal is niet giftig en veroorzaakt geen allergische reacties. Het is ook resistent tegen schimmel en vocht, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
Ja, EPS parels kunnen worden gebruikt voor de isolatie van verschillende soorten vloeren, waaronder betonnen en houten vloeren. Het is altijd verstandig om een isolatie-expert te raadplegen om te bepalen of EPS parels geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.
Hoewel het mogelijk is om zelf EPS parels aan te brengen, wordt het aanbevolen om een professional in te schakelen. Een professional heeft de kennis en ervaring om de EPS parels correct en efficiënt te installeren, wat zorgt voor maximale isolatievoordelen.
EPS parels onderscheiden zich van andere isolatiematerialen door hun duurzaamheid, efficiëntie en weerstand tegen vocht en schimmel. Ze zijn ook recyclebaar, wat ze een milieuvriendelijke keuze maakt. Daarnaast zijn ze licht en gemakkelijk te installeren, in tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen.