Zonnepanelen op eigen dak

Wil je energie besparen en bijdragen aan een beter milieu? Dan zijn zonnepanelen de perfecte oplossing.

Energiebesparend
Duurzame keuze
Verhoogde woningwaarde

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen kan je zien als een soort zonnecollectoren. Ze zetten de zonne-energie om in elektriciteit. De zonne-energie wordt verkregen doordat het zonlicht wordt geabsorbeerd en dit licht op te zetten in energie. Deze energie wordt vervolgens opgevangen en kan je gebruiken om elektrische apparaten van energie te voorzien. Zonnepanelen bestaan uit meerdere lagen. De bovenste laag is van glas, de volgende laag is gemaakt van semi-conductoren en de onderste laag van metalen. Zodra de zonnestralen de panelen bereiken, wordt deze zonne-energie opgevangen door de semi-conductoren en wordt er een elektrische stroom gecreëerd.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Allereerst helpen ze natuurlijk bij het verminderen van uw energieverbruik waardoor ook uw energiekosten lager zullen zijn. Daarnaast vermindert het zo de uitstoot van schadelijke gassen en draagt het dus bij aan een beter milieu. Ook zijn zonnepanelen een relatief voordelige manier om zelf energie op te wekken. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn erg betrouwbaar. Een goede keuze dus als u uw woning wilt verduurzamen.

Energiebesparend

Je eigen stroom gebruiken is gratis. Wek je meer op? Door de salderingsregeling lever je het terug aan het net!

Duurzaam

Zonne-energie is een schone, groene bron van energie. Het helpt bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en heeft een veel kleinere impact op het milieu in vergelijking met energieopwekking uit fossiele brandstoffen.

Verhoogde woningwaarde

Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van uw woning verhogen. Huizen met zonnepanelen zijn vaak aantrekkelijker voor potentiële kopers, omdat ze toekomstige energiebesparingen bieden.

Subsidies en kortingen

In veel landen, waaronder Nederland, zijn er financiële incentiven zoals subsidies, belastingkortingen, en netmetering (salderingsregeling) die de kosten van zonnepanelen verder kunnen helpen verlagen en de terugverdientijd kunnen verkorten.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw vloer te isoleren met schuimbeton bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Opbrengst

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen leveren niet alleen energie op waardoor u bespaart op energiekosten, ze verhogen ook de waarde van uw woning. Tegenwoordig zijn veel mensen namelijk op zoek naar een woning met duurzame energiebronnen. Wanneer u zonnepanelen wilt plaatsen, zijn er bovendien ook verschillende subsidies en voordelen waar u van kunt profiteren, zoals de salderingsregeling en de terugleververgoeding.

Meer informatie
Pre-Header

Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd?

Je hebt vast een kennis met zonnepanelen en het proces zal al duidelijk zijn. Hiernaast toch nog even een overzicht.

01

Huisscan & offertes

De meeste zonnepanelen bedrijven maken een digitale huisscan, waarna ze je een passende offerte sturen.

Meer informatie
02

Check bij je thuis

Door je dak te inspecteren kan de optimale hellingshoek en hoeveelheid worden bepaald.

Meer informatie
03

Vakkundige installatie

Hierna worden de zonnepanelen vakkundig geplaatst. Eventueel wordt de meterkast klaargemaakt voor je panelen. MEER INFORMATIE

Meer informatie
BTW voordeel

BTW aftrek bij aanschaf zonnepanelen

Sinds dit jaar (2023) wordt er 0% BTW gerekend op zonnepanelen. Hierdoor wordt de aanschaf een stuk voordeliger, en hoef je je niet meer door allerlei bochten te dringen om de BTW terug te vragen.

Meer informatie
Salderen

Salderingsregeling & terugleververgoeding

Salderen met zonnepanelen levert je aanzienlijke voordelen op, waaronder een forse vermindering van de elektriciteitsrekening en een bijdrage aan de duurzaamheid van het lokale energienetwerk. Door overtollige stroom terug te leveren, kunnen consumenten hun maandelijkse energiekosten drukken. Maar houdt er rekening mee dat de Nederlandse overheid  een geleidelijke afbouw van deze regeling plant vanaf 2025.

Meer informatie

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw vloer te isoleren met schuimbeton bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Tips & tricks

Handige tips over zonnepanelen

Profiteer van de salderingsregeling

Het materiaal houdt in de zomer warmte vast, en in de winter kou. Je woonkamertempratuur wordt aangenamer, terwijl je ook nog op de energierekening bespaart.

Meer informatie
FAQ

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nog steeds een goede investering als de salderingsregeling verandert?

Ja, zonnepanelen blijven een waardevolle investering, zelfs als de salderingsregeling wordt afgebouwd. Ze bieden nog steeds aanzienlijke besparingen op je energierekening en dragen bij aan een duurzamer milieu.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25-30 jaar. Maar dat betekent niet dat ze daarna stoppen met werken. Ze kunnen nog steeds energie produceren, maar mogelijk niet op hun maximale capaciteit.

Kan ik zonnepanelen op elk type dak installeren?

Zonnepanelen kunnen op de meeste soorten daken worden geïnstalleerd, maar de richting en hellingshoek van je dak, evenals lokale regelgeving, kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid zonne-energie die je kunt opwekken.

Kan ik nog steeds een vergoeding krijgen voor mijn overtollige zonne-energie als de salderingsregeling wordt afgebouwd?

Ja, ook na de afbouw van de salderingsregeling zul je nog steeds een terugleververgoeding ontvangen voor de energie die je aan het net levert.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen variëren sterk, afhankelijk van het aantal panelen, het type panelen en de installatiekosten. Het is het beste om offertes te krijgen van verschillende leveranciers om een idee te krijgen van de potentiële kosten.